zaterdag 2 januari 2016

Over inkt & tekeningen...

Nadat we voor Olivia een topteam van bibliothecarissen hadden samengesteld, kon Leon uiteraard niet onderdoen... Om ons verhaal net een beetje meer cachet te geven kozen we 2 kleurrijke personen die voor de inkt en tekeningen mogen zorgen in zijn leven.

We stellen ze graag even aan u voor:

Dimitri aka. 'Dimi', de neef van Michael. 



Ne stevige kerel met het hart op de juiste plaats. Toen Sarah pas in de familie kwam, was hij nog klein en mocht hij als kakelnestje van de familie met kerst de kraslotjes incasseren, een traditie die hij nu ongetwijfeld met veel trots overlaat aan zijn petekind. Inmiddels stak hij Sarah qua lengte duchtig voorbij en zwaaide hij de middelbare school vaarwel. Intussen doorstond hij met glans de testen die Sarah en Michael in zijn richting gooiden: van katsitter zijn voor Muji en Floris, over een maand als jobstudent werken op UGC. 't Is dat ze al nooit aan zijn kunnen twijfelden maar ze waren nu zo mogelijk nóg meer overtuigd dat Dimi de perfecte match was voor Leon. Intussen is hij volop het Antwerpse studentenleven aan het ontdekken, als Sarah en Michael oud en vervelend zijn geworden kan Dimi zijn jonge jeugdigheid nog gebruiken om Leon in te wijden in de beste plekjes om te gaan feesten. Maar daarvóór rekenen we nog op hem om Leon de wondere wereld van het voetbal te leren kennen, ook al weer zoiets waar Dimi met verve in zal slagen, terwijl Sarah en Michael -letterlijk- vanaf de zijlijn toekijken!



Lien aka. (metie)kiki, Sarah's vriendin sinds 25 jaar (waarvan 13 jaar in elkaars klas!).



Toen ze jonger waren konden er niet genoeg speelmiddagjes zijn en gingen ze naar de kinder- en jeugdboekenjury. Toen ze wat ouder werden bleven de logeerpartijtjes een vaste waarde, al werd naarmate hun leeftijd opliep ook de frequentie jongensgezwijmel hoger op zulke avondjes... Na de middelbare school gingen ze elk hun eigen weg,... Lien studeerde sociaal werk, verkende Zuid-Amerika en trouwde. Sarah studeerde talen en leerde Michael kennen. Maar, het contact bleef. Soms heb je zo van die constanten in het leven en Lien is nu eenmaal zo iemand voor Sarah. Zij is niet haar zuske, maar haar Suske (en daar zijn foto's van, die we hier en nu niet gaan delen ;). 2013 was voor beiden een topjaar, ze werden mama, Olivia werd geboren in maart en Pablo in augustus. Er zijn weinig dingen waar Sarah zo vrolijk van wordt als van het e-mail heen-en-weer gemoeder met Lien én de live speelmiddagjes tussen Pablo en Olivia. Het hoeft dus niet meer gezegd dat er ook door Sarah (en Michael) zwaar uitgekeken wordt naar die andere #babytwee, de #babytwee van Lien die in april bij hen komt wonen. Lien voorziet Leon dus voorzekers al van een excellent speelkameraadje en verder rekenen Sarah en Michael erop dat ze hem óók zal voorzien van een introductie in de betere dansmoves, een vleugje reisdrang, een snuifje van haar kijk op de wereld en -niet te vergeten- ALLE beschamende jeugdverhalen van Sarah.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten